Gekwetter

Een zwerm strijkt neer
In mijn coupé
Het zijn er tientallen
Ze kwetteren
En hippen onrustig
Op hun pootjes
Heen en weer

In de flarden van hun gekwetter hoor ik:

Hier! Hier! Wat heb jij? Ik pindakaas. Ik heb ADHD. Jongens blijf eens zitten (Zegt de juf). Jij hoort bij de ouderen groep! Dan ben jij een kleuter! Tjiep. Domme idioot. Ik schaam me een beetje (Zegt de juf). Mag ik schreeuwen? Tjiep tjiep. Blijven zitten! (Zegt de juf). Oooh. Ieuw!! Omdat het niet beleefd is (Zegt de juf). Varken dat je bent. Juf ze praten over blote piemels! Tjiep tjiep. Ga eens zitten! (Zegt de juf). Tjiep tjiep tjiep. Alleen kleuters gaan zo nep doen. Ik heb een mond, jij hebt een bek tjiep. Ik heb geen ebola. Tjiep tjiep. Anders zou ik niet in de trein zitten. Tjiep tjiep tjiep. Tjiep tjiep. Juf! Tjiep tjiep tjiep. Tjiep tjiep.

Een zwerm streek neer
In mijn coupé
Tientallen
Door elkaar en honderduit
Ik heb mijn boek maar dichtgeslagen


30-05-2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.